Тренди освіти у 2021 році та як втілювати їх на практиці

Розвиток soft skills

Серед Топ-10 навичок, які знадобляться нам вже за 4 роки: критичне мислення, аналітичні здібності, вміння розв’язувати проблеми, ініціативність, інноваційність та інше. Важливо інтегрувати ці компетентності з навчальними предметами вже зараз. Полегшити роботу вчителя в цьому напрямку допоможуть якісні ресурси та підручники, які не тільки містять завдання на розвиток softskills, але і мають зрозумілі пояснення для викладача, як це робити якісно та мотивувати учнів розвиватись. Підручники видавництва National Geographic Learning допоможуть вам в цьому.

Персоналізація навчання  

Принцип «Учні у центрі навчання» розуміють по-різному. Хтось говорить про зіпсоване покоління, якому все дозволено, а інші переосмислюють не лише роль учнів, а і власну. Вчитель стає менеджером, який аналізує інтереси і мотиви учнів та інтегрує їх з цілями навчання. Комусь важливо підготуватись до іспиту, а хтось шукає в англійській мові інструмент для зв’язку зі світом.

Поєднати усі інтереси та мотиви на уроці в класі з 25 учнями складно, але правильно розроблений навчальний курс полегшить це завдання. Учні мають бути активними: висловлювати свої думки, з приводу різних подій та порівнювати себе і своє життя з інформацією з підручника та бути впевненими в якісній підготовці до іспитів.

Чи помічали ви колись, які запитання супроводжують курс Close-up, 2nd edition. Учні розмірковують та висловлюють своє ставлення до різних подій або історій. Підлітки хочуть, щоб їх почули. Дайте їм цю можливість. Разом з ґрунтовною підготовкою до іспиту цей курс – краще розв’язання проблеми персоналізації навчання в середній школі. Учні мають доступ до усіх аудіо та відео і списків слів, тож можуть навчатись вдома, переглядати відео, що сподобались, або повторити матеріал перед іспитом.

Проєктне навчання

А що як проєкти – це не просто завдання намалювати малюнок, або зробити презентацію?

Уявіть лише! Кожна тема підручника перетворюється на цікаве дослідження або подорож. Кожний урок ми додаємо нових знань до ключової теми,  і разом з цим практикуємось читати, сприймати на слух, говорити і писати. Учні навчаються на основі цікавого матеріалу, в уроки непомітно вплітаємо географію, природознавство та інші предмети. Наприкінці теми вже достатньо знань, щоб завершити підсумкову проєктну роботу.

Такі уроки доступні і вам, обирайте НМК Wonderful World  для учнів 1-6 класів і перетворюйте уроки на дивовижні відкриття вже з першого класу.

Виховання громадян світу

Ми невпинно рухаємось у напрямку глобалізації і цього неможна заперечити. Сьогодні наші учні не просто переглядають іноземні фільми, вони слідкують за блогерами, відомими людьми та, навіть, спілкуються з однолітками з різних країн під час комп’ютерних ігор і все це не покидаючи власної кімнати.

Вчителі, в свою чергу, можуть використовувати цей тренд і навчати дітей розуміти та поважати інші культури, пояснювати важливість сприймання інших як особистостей незалежно від їх расової належності.

І де, як не на уроках іноземної мови, створюються для цього найсприятливіші умови? Заохочуйте учнів ділитися прикладами спілкування з іноземними друзями. Додавайте тексти про реальних людей та реальні події .

Відгуки викладачів, які це роблять постійно, говорять про факт, що саме такі матеріали чи не єдине, що дозволяє мотивувати підлітків до навчання.

Змішане навчання

Сучасність диктує нам свої умови. Ми звикаємо швидко адаптуватись та змінювати форми  навчання з очного та дистанційне, проводити уроки з класом, половина учнів якого приєднуються до інтернету. Це вимагає від учнів самодисципліни та достатньої мотивації.

На допомогу вчителю приходить Classroom Management System, яка дозволяє легко і швидко контролювати роботу учнів, перевіряти роботи в один клік та встановлювати строки виконання завдання. Встигніть замовити робочі зошити з таким онлайн компонентом до вашого улюбленого курсу Close-up.

Екологічна грамотність

Розуміння потреби захисту навколишнього середовища потрібно виховувати змалечку. Необов’язково розповідати жахливі історії про екологічні катастрофи. Почнемо виховувати в учнях відповідальність і відчуття себе частиною світу. Напередодні Дня Дарвіну (Darwin Day), 12 лютого, пропонуємо скористатись вже розробленими уроками та поговорити з учнями про природу та еволюцію, використовуючи матеріали підручника Impact.

Гейміфікація

Гра захоплює, гра допомагає зрозуміти складні речі і відчути себе переможцем. Гра навчає нас працювати в команді. А ще, гра вчить нас помірковано ставитися до помилок.

Переконали, що гра – не просто забавка?

Для гри не обов’язково використовувати комп’ютер. Додавайте елементи гри в кожен урок. Перетворюйте вивчення нового матеріалу на цікавий квест. Давайте учням можливість помилятися декілька разів, адже усі ігри мають цю рису –завжди можливо почати спочатку і використати ще одне життя. А ще, у кожній грі є правила, які стосуються кожного. Учні можуть пропонувати ігри – дайте їм таку можливість і ви помітите, як активно клас почне включатись в процес навчання.

Бажаємо вам продуктивних та цікавих сучасних уроків!