Стаття “From Classroom to Life”

З класної кімнати до життя

Одне з найважчих завдань для вчителя – захопити інтерес учнів і надихнути їх на навчання.

Для вирішення цього завдання пропонуємо ставити собі запитання: «А чи відображає те, що ми вивчаємо на уроці, реальне життя учнів?» Пропонуємо прості ідеї, які допоможуть урізноманітнити уроки.

Пізнаємо світ разом

Уроки англійської – це чудова можливість відкривати світ разом з учнями, дізнаватись, як живуть однолітки в інших країнах, які дива і цікавинки існують у світі. Діти допитливі від природи, а світ довкола містить стільки відкриттів! Урок, розпочатий з незвичного факту або яскравої фотографії, одразу захопить увагу учнів і допоможе вчителю тримати мотивацію протягом всього уроку. Спробуйте використати фотографії рубрики Weird but True

Долучаємо інтереси учнів

Обговорюючи цікаві питання з учнями навіть на елементарному рівні, ми допомагаємо побачити англійську як інструмент для спілкування.

Наприклад, з молодшими школярами можна обговорити різні атракціони в парку розваг. «This is fast. I like fast rides.» або “Merry-go-round is slow. I don’t like slow rides.” – структура речення досить проста, але тут кожен висловлює свою думку на тему, що близька кожній дитині.

З підлітками можна обговорювати цікаві види дозвілля. Наприклад, велосипедна подорож пустелею. “What can people discover there?”, “What do people need to take with them?”, “Would you like to try it?”, “Imagine you went on an adventure trip which led to a discovery. Plan your trip in details”.

Додаємо власний досвід

Досліджуючи інші культури, не забувайте порівняти наші звичаї та традиції. Наприклад, для повторення теми “School” підготуйте запитання «Коли починають ходити діти до школи у різних країнах? Що вивчають в перших класах? Коли починаються літні канікули? А як у нас?»  Досліджуючи ці запитання, можна повторити базову лексику – вік, місяці року, шкільні дії – у новий незвичний спосіб і допомогти учням вийти з уроку з новими цікавими знаннями. Ще ідеї можна взяти із рубрики #teachingwithphotos на нашій сторінці Facebook. Наприклад, більше ідей до теми “School” можна знайти тут

Наостанок, даруємо відео з курсу Wonderful World 2nd edition для ваших уроків.

Відео для учнів молодшої школи

Відео для учнів середньої школи